De online concurrentie

De zijn allerlei producten die je online kunt bestellen en het is daarnaast ook nog erg gemakkelijk. Wanneer je iemand bent die een erg druk bestaan heeft of gewoonweg geen zin heeft om naar de winkel te gaan dan kan je eigenlijk alles gemakkelijk via het internet bestellen. Wanneer het nu gaat om hondenbrokken of een goede rode wijn, het maakt eigenlijk niet uit.

Concurrentie ten top

Wanneer we kijken naar de online webshops zijn deze erg concurrerend met elkaar.  Iedereen wil de beste zijn en dit kan natuurlijk op een aantal verschillende punten. Wanneer we webshops met elkaar vergelijken zien we voornamelijk verschillen in prijs, kwaliteit en service. Dit is maar goed ook, want iedereen heeft ergens anders behoefte aan. Wanneer je bijvoorbeeld iemand bent die voor een goedkope prijs iets wilt aanschaffen dan kan je ervan uit gaan dat het product niet lang mee gaat. Toch hoeft dit niet zo te zijn, het is ook goed mogelijk dat het product wel lang mee gaat. Wanneer je de keuze maakt om voor een goedkoper product te gaan dan moet je hier rekening mee houden. Voor sommige mensen is dit een bewuste keuze, die kopen liever vaker en goedkoper dan minder vaak en duurder. Het zijn twee factoren die tegen elkaar opspelen.

Onderscheidend zijn

Wanneer jij een webshop hebt is het van groot belang dat je onderscheidend bent ten opzichte van je concurrentie. Wanneer jij bijvoorbeeld gratis levering hebt en je concurrentie niet, dan ben je hiermee in je voordeel. De kans is dan ook groter dat de consument bij jou besteld en niet bij de concurrentie. Toch zijn er nog meer factoren die bij kunnen dragen aan de aantal bestellingen. Als jij bijvoorbeeld een gratis cadeautje aan de bestelling toevoegt dan is het goed mogelijk, ook al ben je wellicht een tikkeltje duurder dan de concurrent dat ze alsnog de volgende keer bij jouw bestellen. Daarnaast moet je service ook gewoon goed zijn, heeft een klant problemen of is er iets misgegaan? Los dit dan altijd, ten aller tijden vakkundig op en zorg ervoor dat diegene ook echt klant blijft.

De online concurrentie