Duurzame bedrijfspanden

Door de opwarming van de aarde dienen we steeds meer rekening te moeten houden met het milieu. Bedrijven maken duurzame producten en proberen de organisatie ook zo duurzaam mogelijk in te richten. Huizen en panden worden ook zo gebouwd dat de energieprestaties duurzaam zijn. De duurzaamheid van deze panden is weergeven in een energielabel. Maar waarom zou je als bedrijf zijn de een energielabel aanvragen?

Verplicht!

Als pandeigenaar ben je verplicht om over een energielabel te beschikken wanneer je het pand wilt verhuren of verkopen. De koper of huurder moet namelijk inzicht krijgen in de energieprestaties van het pand dat hij koopt of huurt. Wanneer je het pand wel verkoopt of verhuurt, zonder dat je beschikt over een geldig energielabel, dan kan je een flinke boete verwachten.

Het is ook gewoon handig

Naast dat het verplicht is in sommige situaties is het ook handig voor jezelf. In een paar jaar tijd wordt verwacht dat je maximaal energielabel C mag hebben. Wanneer je er nu boven zit, kan je er alvast aan werken om het te verbeteren. Zo kom je niet voor verassingen te staan in de toekomst.

Naast dit willen bedrijven als banken ook steeds vaker weten hoe zuinig panden zijn. Leningen worden sneller uitgegeven aan panden die duurzaam zijn.

Wil jij nou ook een energielabel aanvragen? Dit kan gemakkelijk. Wel is het belangrijk dat je dit bij een erkend energieadviseur doet die beschikt over de juiste certificaten. Neem een kijkje op energielabelvooruwbedrijf.nl wanneer jij alles wilt weten over het aanvragen van een energielabel voor jouw bedrijfspand.

energielabel aanvragen

Duurzame bedrijfspanden