Fouten tijdens de montage van een blokhut

Een blokhut is een absolute blikvanger voor uw tuin en geeft een gezellige sfeer. Vaak wordt deze als aanvullend woonkamer of zelfs vakantiehuis gebruikt. Maar er moet met betrekking tot de montage met verschillende dingen rekening gehouden worden. In de onderstaande tekst vindt u de meest gemaakte fouten bij de montage van een blokhut en tips hoe u deze kunt voorkomen.

Geen voorbereiding

Alleen op basis van het feit dat u deze artikel aan het lezen bent, is de kans dat u problemen bij de montage komt beperkt. Hoe dit komt? Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees raadgevers, check montagehandleidingen en neem contact met deskundigen op. Ook producenten van blokhuizen helpen u graag verder en delen hun vakkennis.

Alleen monteren

Meubels gaat u meestal ook niet alleen opbouwen. Dit geldt natuurlijk in het bijzonder voor de montage van een grote blokhut. Ga op zoek naar helpende handen. Het beste is de montage met twee of meer personen te doen. Familieleden of vrienden helpen vaak graag mee.

Geen aandacht aan het fundament besteden

Een fundament moet waterpas zijn en aan de omstandigheden van de ondergrond aangepast zijn. Alleen bij een goed fundament kan de montage zonder problemen verlopen. Bij een slecht fundament gaat u niet lang van uw blokhut genieten.

Bouwpakket buiten opslaan

Als u niet van plan bent de blokhut direct na de levering op te bouwen is het uiterst belangrijk het hout droog op te slaan. Als het hout dagen of zelfs wekenlang in de regen blijft staan, wordt de montage van het huis een drama.

Hout niet behandelen

Het hout moet tegen alle weersomstandigheden beschermd worden. Daarom is het van groot belang het hout de behandelen. Uiterlijk na montage (beter nog voor montage) is te adviseren om een beschermende impregnatie laag aan te brengen. Aanvullend kan het huis daarna gebeitst worden. Dit geeft extra bescherming en de uitstraling van het huis wordt nog individueler. Als u voor een premium-producent kiest kunt u uw huis vaak al in de fabriek laten behandelen. Dit bespaart extra werk bij de montage.

Platdak – niet waterdicht

Vooral bij blokhuizen met platdak is het belangrijk dat het dak 100% waterdicht is. Het valt de adviseren om een EPDM-pakket op het dak te monteren. Uitgekozen producenten leveren deze altijd mee en dan is het pakket ook al in de prijs inbegrepen.

Het passende model vinden

Een breed assortiment blokhutten in verschillende maten en uitvoeren – ook als maatwerk beschikbaar – kunt u op de website www.lugarde.nl vinden.

 

hout

Fouten tijdens de montage van een blokhut