Naast een reachtruckopleiding een heftruckopleiding volgen?

Een reachtruck- en heftruckopleiding volgen?

Een reachtruck is een ontzettend zwaar transportmiddel. Dit is dus absoluut geen speelgoed. Naast de reachtruck is een heftruck ook een heel zwaar transportmiddel. In dat opzicht lijken ze op elkaar. Een goede reachtruckopleiding of heftruckopleiding is zeker niet overbodig. Met een reachtruck kan op grote hoogtes worden gewerkt en daarom is veiligheid heel belangrijk, in de lucht maar vanzelfsprekend ook op de grond. Tijdens de reachtruckopleiding wordt er een uitgebreide training over het veilig gebruiken van dit transportmiddel gegeven en kun je het reachtruckcertificaat verdienen.
De reachtruckopleiding zorgt dus voor meer veiligheid. Daarnaast wordt de heftruck gebruikt om zware dingen te verheffen naar een andere locatie. Dit leer je op een veilige manier te doen door een heftruckopleiding te volgen. Zijn beide opleiding nodig? Nee, alleen als je tijdens je werkzaamheden gebruik maakt van een reachtruck en heftruck.

Waarom kiezen voor een combinatietraining?

Een onderneming dient aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars te voldoen. Om dit te doen is het verplicht dat alle medewerkers die de besturing van een reachtruck en heftruck doen, grondig te laten instrueren. Grondige instructies worden gegeven tijdens een reachtruck- en heftruckopleiding. Om een heftruck- en reachtruckcertificaat te kunnen halen dienen de heftruck- en reachtruckopleiding met een voldoende worden afgerond. Chauffeurs met een reachtruckcertificaat mogen geen heftruck besturen en chauffeurs met een heftruckcertificaat mogen geen reachtruck besturen. De chauffeur kan door middel van een combinatietraining de kosten en veiligheid positief beïnvloeden. Alle heftruck- en reachtruckcertificaten kennen een geldigheid van vijf jaar. Daarnaast vormen een stapelaar en elektropallettruck een vast onderdeel van de cursus. Bij een voldoende uitkomst voor de opdrachten, ontvang je ook een certificaat voor deze voertuigen. En dit zonder extra kosten. Wil je meer informatie ontvangen over de combinatietraining? Neem dan contact op en laat je informeren.

reachtruckcertificaat

Naast een reachtruckopleiding een heftruckopleiding volgen?