Stikstof in vloeibare vorm?

Hoe wordt stikstof vloeibaar en waar kan je dit bestellen?

Stikstof is net zoals zuurstof een natuurlijk gassoort. Het komt veel voor in onze atmosfeer. Bij een afkoeling tot min 180 graden Celsius verandert het gas in een vloeibare vorm. Echter kan deze vloeibare stof dus snel weer veranderen in een gasvorm. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de vloeibaar stikstof in een speciale koelopslag wordt bewaard met een temperatuur van minimaal min 180 graden Celsius. Deze koelopslag kan je vinden bij een gasleverancier. Daarnaast kan je vloeibaar stikstof tevens bestellen bij deze gasleverancier. Wij bieden vloeibare stikstof aan in koelopslagen, namelijk: cilinders. De gasleverancier levert vloeibaar stikstof in grote gascilinders van 10 tot 50 liter. Daarnaast is het ook mogelijk om in grote stationaire tanks stikstof te bestellen. Het zeer uitgebreide netwerk van depothouders, geautomatiseerde planning en voertuigenpark maken het mogelijk om door heel Nederland stikstof te kunnen leveren. Dus waar in Nederland de onderneming gevestigd is, het is altijd mogelijk om stikstof vloeibaar te bestellen.

Vloeibaar stikstof staat bekend als E- en N-nummer

Het overstappen van vloeibare stikstof gebeurt in open dewarvaten. Stikstof staat bekend als een N-nummer, namelijk N2. Ook staat stikstof in de voedselindustrie bekend als E941. Dit E-nummer staat voor een goede stabilisator dat geen schadelijke werking heeft op de menselijke gezondheid. Vloeibaar stikstof zorgt voor belangrijke bouwstoffen voor alle organismen. En in de natuur wordt vloeibare stikstof opgenomen in een zout vorm.

De verschillende toepassingen van vloeibare stikstof

Vloeibaar stikstof wordt veel gebruikt in verschillende branches en voor verschillende toepassingen. De meest voorkomende toepassingen zijn als verpakkingsgas voor levensmiddelen, als drijfgas voor vloeibare levensmiddelen in spuitbussen, voor invriezen, vriesdrogen, moleculair koken, bottelen van dranken, inertiseren en zo zijn er nog veel meer mogelijke toepassingen. Voor meer informatie over vloeibare stikstof verwijzen wij jou graag naar onze contactpagina om contact met ons op te nemen.

stikstof-vloeibaar

Stikstof in vloeibare vorm?