Volg een VCA cursus in Amsterdam

Waar kan ik aan denken bij VCA?

Vertegenwoordiger van bedrijven en aannemers wilden een systeem hebben om aannemersorganisaties objectief te kunnen toetsen op hun veiligheidsbeleid en veiligheidsprestaties. Daardoor is VCA ontstaan. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers. Steeds meer bedrijven vragen naar een VCA diploma van bedrijven en medewerkers. Deze bedrijven voeren continu risicovolle werkzaamheden uit in risicovolle omgevingen. Op het moment dat je een werknemer bent van een aannemer en de opdrachtgevers stellen een VCA cursus verplicht dan kan je, als je nog geen VCA diploma hebt, bij ons een VCA opleiding volgen. Na een dag kan je al een VCA certificaat halen, met een geldigheid van tien jaar. Ben je woonachtig in Amsterdam of in de omgeving? Dan kan je een VCA cursus in Amsterdam volgen.

Waarom kies je voor een VCA cursus in Amsterdam?

In Nederland heeft de VCA geen wettelijke grondlegging, maar een VCA wordt wel gebruikt wel als erkende checklist voor aannemers onderling. De wet eist dus niet van het bedrijf dat je volgens de VCA-norm werkt, maar een bedrijf waar je mee samenwerkt of in de toekomst mee samenwerkt kan dit wel erg belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om uit voorzorgsmaatregelen al een VCA cursus in Amsterdam te volgen. Hierdoor wordt de kans vele malen groter dat een bedrijf voor jou als aannemer kiest.

Hoe haal je een VCA certificaat?

Om een VCA certificaat te halen dien je eerst de VCA cursus in Amsterdam te doorlopen. De instructeurs zorgen tijdens de opleiding ervoor dat je aan het einde van de dag goed voorbereid bent op het maken van het VCA examen en goed kunt werken volgens de VCA normen. Het VCA examen neemt ongeveer een uur in beslag. Op het moment dat je geslaagd bent voor dit examen, dan ontvang je het VCA certificaat.

VCA-certificaat-amsterdam

Volg een VCA cursus in Amsterdam