Voordelen (elektrische) Fiets leasen zonder BKR

Fiets leasen zonder BKR

Nederland, het land van de fietsers! Of het nu gaat om een normale fiets, elektrische fiets, racefiets of wielrenner, Fietsen kennen we in allerlei soorten en maten. Fietsen is niet alleen enorm goed voor je gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Wil jij graag op de fiets naar je werk, maar heb jij niet de financiƫle mogelijkheden om een fiets aan te schaffen? Denk dat eens aan het leasen van een fiets. Er zijn verschillende mogelijkheden tot het leasen van een fiets, zo kun je een fiets leasen zonder BKR, maar ook een fiets leasen met BKR. Op deze manier kun jij een nieuwe fiets genieten voor een vast maandelijks bedrag. Op deze manier hoef jij nooit bang te zijn dat je voor onvoorziene kosten komt te staan.

Voordelen van een fiets leasen

Een fiets leasen heeft verschillende voordelen, zo hoef jij bij het leasen van een fiets geen rekening te houden met onvoorziene kosten. Het voordeel is namelijk, dat de kosten voor onderhoud en eventueel reparatie bij deze maandelijkse prijs zit inbegrepen. Wel dien je er rekening mee te houden, dat wanneer je een fiets gaat leasen dit geregistreerd wordt bij het BKR. Dit komt doordat het aangaan van een leasecontract wordt gezien als een lening. Leningen worden in Nederland geregistreerd bij het BKR. Dit om te voorkomen dat mensen in de problemen komen met het kunnen voldoen van hun betalingsverplichting.

Invloed fiets leasen op je hypotheek

Een huis kopen, vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Wanneer jij naar de bank gaat, dan zal de bank een zogeheten BKR check uitvoeren. Door deze check krijgt de bank inzicht in eventuele leningen die jij in het verleden hebt gehad of nog steeds hebt. Op deze manier kan de kredietverstrekker bepalen wat jouw maximaal te lenen bedrag is. Wanneer jij een lease contract hebt voor je fiets, dan wordt dit door de bank gezien als lening. Op deze manier zal het maximaal te lenen bedrag lager uitvallen. Daarom is het mogelijk te kiezen voor het leasen van een fiets zonder BKR. Op deze manier wordt je leasecontract niet geregistreerd. Andere kant is dat je zelf dient te bepalen of je de maandelijkse kosten gedurende de leaseperiode kunt voldoen.

Fiets leasen via de werkgever

Wil jij een fiets leasen zonder BKR, dan kan dit ook wanneer jij een fiets via je werkgever leaset. Op deze manier draagt de werkgever de lasten van het leasecontract en zal deze niet geregistreerd worden op jou naam! Kortom, wil jij een bijdrage leveren aan het milieu en tevens een stukje aan je gezondheid werken? Dan is wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto hierin de perfecte manier. Door het leasen van een fiets via je werkgever kun je zowel besparen op de kosten voor je auto en kun jij een fiets leasen zonder dat je een registratie krijgt bij het BKR.

Voordelen (elektrische) Fiets leasen zonder BKR