Werving en selectie: zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je als bedrijf openstaande functies hebt, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk door de juiste kandidaten kunnen worden ingevuld. Echter kost het vaak, vooral voor de relatief kleinere bedrijven, veel moeite om een geschikte kandidaat snel te vinden. Werving en selectie is niet de makkelijkste klus en daarom besluiten veel bedrijven ook een verving en selectiebureau in te huren voor de klus.

Wat is werving en selectie?

Met werving en selectie wordt het proces bedoeld waar nieuwe kandidaten gezocht en gewerfd worden en waarna er één of meerdere kandidaten geselecteerd worden voor de baan. Het werven van de juiste kandidaten is een moeilijke klus.

Zelf doen of uitbesteden?

Veel bedrijven willen zelf hun nieuwe werknemers aannemen, maar hebben hier niet de tijd of middelen voor en besluiten random vacatures online te zetten. Andere bedrijven besluiten een verving en selectiebureau in te schakelen. Dit heeft een aantal voordelen:

          Ze weten wat ze doen. Ze zijn specialisten in recruitment en weten hoe ze op de juiste manier de beste kandidaten kunnen vinden en selecteren.

          Wanneer er geen kandidaat wordt aangenomen betaal je ook niet. Zo kom je niet voor overbodige kosten te staan als je niet tot een deal kan komen.

          De nieuwe kandidaten kunnen negen van de tien keer direct in dienst.

Er zijn dus meerdere redenen waarom een bedrijven de werving en selectie uitbesteden. Heb je ook geen zin om al het werk te doen? Neem dan een kijkje op maeslunau.com voor alle informatie die je nodig hebt.

werving en selectie

Werving en selectie: zelf doen of uitbesteden?