De mogelijkheden van een licentie

Wanneer je licentie verlopen is, is dit natuurlijk erg vervelend en je wilt deze in de meeste gevallen dan ook zo snel mogelijk verlengen. Het reden van het verlopen van een licentie is eigenlijk heel simpel, de licentie is een tijd geleden aangeschaft en de duur van de licentie is afgelopen.  Maar wat moet je nu eigenlijk doen wanneer je licentie is afgelopen?

Het verlengen van een licentie

Als je gebruik maakt van een licentie dan gebruik je deze met een reden. Voor veel programma’s heb je een licentie nodig, toch hebben behoorlijk wat mensen hier helemaal geen weet van en dat is eigenlijk niet gek. Het komt namelijk zelden voor dat je licentie verloopt en je denkt hier dan ook niet snel bij na. In veel gevallen vergeet je eigenlijk al dat je hebt betaald voor een programma en hier een licentie voor hebt. In de meeste gevallen krijg je altijd een melding een aantal dagen voordat je licentie verloopt. Hierbij krijg je een aanbieding om je de licentie wilt verlengen of dat je hier nog mee wacht. Het kan goed voorkomen dat je op dat moment daar totaal geen zin in hebt omdat je hoogstwaarschijnlijk druk bezig bent met het programma zelf. Het is dan ook goed mogelijk dat je hier naderhand nog mee bezig gaat, ook al is de licentie afgelopen. Je hebt meerdere aanbieders waarbij je de licentie kan verlengen en je hoeft je dan ook niet druk te maken wanneer deze is verlopen en je op dat moment niet in de gelegenheid bent om deze te verlengen. Het betekend echter wel dat je het programma zonder licentie niet kan gebruiken en je dus ook eerst de licentie moet verlengen wanneer je weer gebruik van wilt maken.

Wat gebeurt er met mijn bestanden?

Veel mensen vragen zich af wat er eigenlijk gebeurt met alle documenten en bestanden die ze hebben opgezet met het desbetreffende programma wanneer deze verloopt. Hier hoef je, je niet druk over te maken. Alle bestanden zullen gewoon blijven bestaan wanneer je deze naar behoren hebt opgeslagen. Wees niet bang, sla alles goed op en er is niks aan de hand.

De mogelijkheden van een licentie