Uitvaart volwassene: begraven of cremeren

Het verlies van een dierbare is een gebeurtenis die je leven op de kop kan zetten. Het is daarom erg belangrijk dat de uitvaart compleet naar wens wordt verzorgt. Een erg bijzondere herinnering is wat het afscheid van een dierbare wordt. Als nabestaande kom je voor verschillende keuzes te staan waaronder de keuze voor het cremeren of het begraven van de dierbare. En natuurlijk in welke plaats zoals een uitvaart vleuten.

Wat zijn nou de verschillen tussen begraven en cremeren?
Bij een begrafenis is er een graf waar nabestaanden of anderen naar toe kunnen om de overledene nog eens te bezoeken. Er zijn algemene graven, maar ook familie graven. Doordat er grafkosten aanwezig zijn is het begraven een stuk duurder dan cremeren. Ook heeft een graf onderhoud nodig. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar je kunt er ook iemand voor in huren die het voor u bij houdt. De kosten van het graf koop je voor een bepaalde periode. De keuze is er om na die tijd te verlengen, anders wordt het graf weggehaald.

Bij een crematie is er de mogelijkheid om de uren op een openbare plek neer te zetten zodat die plek ook nog bezocht kan worden. Er zijn op een begraafplaats speciale plekken voor de urns. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de urn bijvoorbeeld mee naar huis te nemen of er een assieraad van te maken. De kosten van de crematie zijn vaak een stuk lager dan die van het begraven. Alleen als er de keuze wordt gemaakt om de urn te begraven zijn er natuurlijk wel kosten aan verbonden.

Tijdens de situatie van het overlijden van een dierbare wil je natuurlijk niet te veel moeten nadenken over bepaalde zaken. Vaak wordt een crematie of een graf ook al vast gelegd zodat die keuze van te voren is gemaakt.

Uitvaart volwassene: begraven of cremeren