ETHEREUM: HOE WERKT DAT?

Van de Bitcoin hebben we allemaal wel een gehoord. Bitcoin is dan ook de meest bekende cryptocurrency. Maar op een goede tweede plaats staat Ethereum. Maar is Ethereum heel verschillend van de Bitcoin? En hoe werkt Ethereum dan precies? Dit en meer lees je in dit artikel.

Wat is Ethereum precies?

Ethereum is een globaal netwerk voor gedecentraliseerde applicaties. Dit betekent dat softwareontwikkelaars een applicatie gedecentraliseerd kunnen laten draaien. Dit houdt in dat de apps niet op één centrale plek worden beheerd, maar op allerlei verschillende computers op het Ethereum-netwerk. Dit kan dus op verschillende plekken op de wereld zijn. Ethereum heeft tevens een eigen digitale munt, Ether. Wanneer iemand zegt Ethereum kopen, dan wordt eigenlijk Ether kopen bedoeld.

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum?

Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ethereum is dat Bitcoin een protocol is voor decentrale betalingen, waar Ethereum een protocol is voor decentrale applicaties. Kortgezegd is het Bitcoin-netwerk dus voornamelijk bezig met anonieme betalingen, waar Ethereum voor ontwikkelaars een platform biedt om decentrale applicaties te lanceren. Maar het Ethereum netwerk doet meer. Naast de vele games die op het netwerk worden gerund, worden hier tevens veel decentrale exchanges op gedraaid. Op deze exchanges kan cryptocurrency worden verhandeld, zonder tussenkomst van een centrale partij. Daarnaast is het via Brave Browser mogelijk om te op het internet te surfen zonder tussenkomst van een centrale partij. Al deze factoren zijn de core business van Ethereum en dus ook van invloed op de Ethereum koers.

Ethereum: een serieuze cryptocurrency

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Ethereum niet zomaar een cryptocurrency. Bitcoin was de eerste cryptomunt die decentraal betalingsverkeer mogelijk maakte, dit is ook de reden dat de Bitcoin nu de grootste digitale munt is. Voor het gedecentraliseerd internetten en runnen van applicaties was Ethereum de eerste. Dit zijn twee verschillende toepassingen. Aangezien Bitcoin en Ethereum de eerste waren zijn deze netwerken het meest bekend en geavanceerd. Dit zijn dan ook de meest stabiele cryptocurrency.ethereum

ETHEREUM: HOE WERKT DAT?