WAT VOOR AFWERKING KIES JIJ VOOR JE HOUTEN VLOER?

Je bent je huis aan het verbouwen, renoveren of wilt gewoon een nieuwe vloer. Of je nou gaat voor laminaat of een massief houten vloer. Met enkel deze keuze ben je er nog niet. Want wil je een rustieke tint of een eiken tint? En wat voor structuur wil je voor je vloer? Dit zijn enkele vragen die je gaat tegenkomen bij het kiezen van een houten vloer. Lees snel verder en ontdek hoe je de juiste afwerking voor jouw vloer kiest!

Structuur en kleurtinten

Houten vloeren zijn tegenwoordig in allerlei afwerkingen verkrijgbaar. Je kunt hier zelf nog een extra dimensie aan toevoegen door de vloer te voorzien van een bepaalde lak, olie of hardwax. Dit doe je pas nadat een vloer gelegd is en het is dus belangrijk om eerst het type vloer, en de structuur en kleurtinten, te kiezen. Bij een houten vloer zijn de meest voorkomende structuren de reguliere plankenstructuur, de visgraatstructuur en de multiplankstructuur. Qua kleurtinten kun je vaak kiezen uit de volgende:

  • Naturel
  • Wit
  • Beige
  • Geel
  • Oranje/rood
  • Bruin
  • Grijs

Ga je voor lak, olie of hardwax?

Wanneer je het type vloer in termen van structuur en kleurtinten hebt bepaald is het goed om jezelf af te vragen of je de vloer wilt voorzien van een laklaag, olielaag of hardwax. Deze afwerkingen zijn niet alleen goed voor de levensduur van de houten vloer, omdat deze de vloer beschermen tegen beschadigingen, maar kunnen ook een extra glans of juist matte afwerking aan je vloer geven. 

Wat kies jij?

Dus, als je enkel een soort vloer voor ogen hebt ben je er nog niet. Het is wijs om de mogelijke afwerkingen die in dit artikel zijn behandeld te vergelijken en in te beelden op de gekozen vloer. Neem hier altijd de stijl van interieur in mee, aangezien je wel wilt dat de vloer matcht met je interieur.

houten vloer

WAT VOOR AFWERKING KIES JIJ VOOR JE HOUTEN VLOER?