Professionele begeleiding bij sport

Topsport is iets dat veel van je lichaam vraagt. Zowel mentaal als fysiek. Nu kan alles fysiek nog zo goed gaan en kan je flink presteren. Maar als je het mentaal niet op orde hebt, haal je nooit alles eruit wat erin zit. En dat is natuurlijk super jammer. Want je hebt het wel in je!

Externe factoren

Als je eenmaal de topsport hebt bereikt heb je hier reeds enorm hard voor gewerkt. Toch komt er als er veel publiek komt kijken en de media zich ermee gaat bemoeien veel op je af. Iedereen vindt er iets van en heeft dan ook een uitgesproken mening. Veel programma’s praten over je en over je prestaties. Lang niet iedereen kan hier goed mee omgaan en hebben hier dan ook veel last van. Deze negativiteit neem je mee naar je trainingen en naar je wedstrijden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hier helemaal geen last van hebt maar merkt dat je sowieso veel van jezelf vraagt. Je wilt je coach/trainer positief verrassen en soms met veel druk komt dat er niet uit. Hoe krijg je dit onder controle? Een mental coach van Promentaal kan je hier bijvoorbeeld mee helpen. Neem eens een kijkje op de site https://promentaal.nl/ en vraag eenvoudig een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Er komt enorm veel op je af, dit is voor iedereen anders. Mentale begeleiding kan je hierbij helpen om hier goed mee om te gaan zodat jij optimaal kan presteren. Want dat is immers waar je enorm hard voor gewerkt hebt.

Wat is mentale begeleiding?

Een mental coach helpt je om regie te krijgen over je eigen leven. Dit klinkt uiteraard iets vaag en zegt je misschien niks. Veel mensen gaan ervan uit dat ze sowieso regie hebben over hun eigen leven. En dat is in de meeste gevallen ook zo. Echter onderschat je vaak wat je brein doet met je gesteldheid. Onbewust word je vaak geleefd als persoon en overkomen je bepaalde dingen. Hierdoor kom je in een patroon terecht waar je in het begin niet bewust van was. Is dit een patroon waar je in wilt zitten? Vaak niet. Door erover te praten met een professional krijg je weer regie op je eigen leven. Je krijgt handvatten mee om alles touwtjes in eigen handen te hebben. Want alleen zo kan jij optimaal presteren.

promentaal.nl professionele begeleiding

Professionele begeleiding bij sport