Werken met een gehoorbeschadiging

Word je geconfronteerd met gehoorverlies? Dan ben je niet de enige. Mensen met gehoorverlies hebben vaak moeite om spraak op afstand te verstaan en om iemand te verstaan wanneer er achtergrondgeluiden aanwezig zijn, omdat hoortoestellen geen onderscheid maken tussen wat wordt versterkt. Op lawaaierige werkplekken, vooral in open kantoren, kan dit frustrerend zijn. Hier zijn enkele manieren om je hoorvermogen op de werkplek te optimaliseren.

Erken je Gehoorverlies

Ten eerst moet je je gehoorverlies erkennen, zodat je beter voorbereid bent op alle communicatie-uitdagingen waarmee je op de werkplek wordt geconfronteerd. Dit zal je helpen om je vertrouwen op het werk niet te verliezen. Maak een afspraak bij de audicien of doe een hoortest online om te kijken welk gehoorapparaat jou het beste van dienst kan zijn.

Pas je aan

Ten tweede: laat je informeren over software, zoals CART (Computer Assisted Realtime Translation) en ondersteunde luisterapparaten met FM-systemen, streamers, telefoons met versterking / onderschriften / knipperlichten en PSAP’s (persoonlijke geluidsversterkingsproducten). Als je lange uren maakt op het werk of veel onderweg bent, moet je reservebatterijen bij de hand hebben. Zo ben je altijd goed voorbereid.

Wees open

Ten derde is goede communicatie belangrijk. Samenwerken gaat sneller als je je collega’s vertelt over je gehoorverlies. Vraag hen om je aan te kijken tijdens een gesprek en te herformuleren in plaats van verkeerd gehoorde woorden te herhalen. Voor omstandigheden zoals vergaderingen, kun je altijd vooraf de agenda en een lijst met deelnemers aanvragen. Selecteer ook een centraal gelegen stoel, afhankelijk van de ruimte en de openingen. Vraag indien mogelijk om belangrijke berichten in een visueel formaat te verzenden, zoals schriftelijke aanwijzingen of e-mails, in plaats van via de telefoon.

Anticipeer

Ten vierde: Anticipeer altijd op je behoeften voor telefonische vergaderingen en in het geval dat je geen CART hebt, vraag dan een collega om aantekeningen te maken. Het is raadzaam om afspraken te maken met collega’s om je op te bellen (indien de telefoon alarmlichten gebruikt) of andere waarschuwingen te gebruiken als je het brandalarm of andere vitale geluiden rond de werkplek niet kunt horen. Dit helpt je om risico’s op het werk te verminderen.

werken-gehoorbeschadiging-hoortest-online

Werken met een gehoorbeschadiging